Koopzondag Genk

In Genk kunt u allerlei mooie boetieks, drie overdekte shoppingscentra en de gezelligste en leukste horecazaken vinden. Niet alleen doordeweeks en op zaterdag kunt u er terecht, ook op verschillende zondagen zijn de winkels, boetiekjes en overdekte shoppingscentra open in Genk. Genk telt maar liefst 400 winkels. Trek dus snel lekker zittende schoenen aan, pak de wagen, fiets of het openbaar vervoer en ga schoppen in Genk. Ook als het weer even tegenzit, zoals in de herfst- en wintermaanden, kunt u de overdekte shoppingscentra bezoeken. Na het winkelen op zondag kunt u heerlijk bijkomen op een van de terrassen, in het zonnetje of onder de heater. Ook kunt u heerlijke gerechtjes bij verschillende restaurants afhalen, zodat u ergens op een bankje in bijvoorbeeld het Molenvijverpark het gerechtje kunt nuttigen.

Zondagsopeningen 2021 Genk

Maar op welke precieze data zijn de winkels in Genk open? Hieronder vindt u een voorlopig lijstje van data in 2021. Schrijf deze data snel in uw agenda, zo weet u zeker dat u niet voor dichte deuren staat.

Zoals u al kunt opmerken zijn de winkels rond de feestdagen Kerst en Oud en Nieuw extra vaak op zondag open. Zo kunt u op deze extra dagen cadeaus inkopen voor uw familie en vrienden, of natuurlijk voor uzelf!

Openingsuren koopzondag Genk

De openingsuren van de verschillende winkels en speciaalzaken op zondag in Genk verschillen. Sommige winkels gaan enkel open op afspraak, andere winkels openen van 10.00-15.00 en een andere groep winkels opent de deuren van 14.00-19.00. Samenvattend kunt u ervan uit gaan dat de meeste winkels tussen 12.00 en 18.00 open zijn.

Als u lekker rustig wil shoppen, kunt u het best na 16 uur de winkels langsgaan. Vanaf dit tijdstip zal het wat rustiger zijn in de stad.

Parkeren tijdens de koopzondagen in Genk

Naast alle andere weekdagen kunt u op zondag voordelig in Genk parkeren, voor het geval u met de wagen naar de leuke en gezellige stad komt. Op de koopzondagen kunt u met u wagen terecht bij de C-mine. C-mine heeft meer dan 1000 gratis(!) parkeerplaatsen waar u terecht kunt. C-mine ligt net naast het centrum, u hoeft dus niet al te ver te lopen. Andere plekken (in totaal 600) waar u gratis kunt parkeren op koopzondagen: Hooiplaats, Limburghal en bij de Molenvijver (de laatste helft van de parking). Parkeert u liever uw wagen in het centrum? Dan zijn er een tal van ondergrondse betaalde parkings te vinden in de stad. De betaalde parkings houden lage parkeertarieven aan.

Met het openbaar vervoer of met de fiets naar de koopzondag in Genk

Naast de gratis parkings is het altijd een goed idee om naar Genk te gaan met het openbaar vervoer. Genk is goed bereikbaar. Het station ligt midden in het centrum. Na het uitstappen kunt u binnen drie minuten de eerste winkel binnenstappen. Ook kunt u gemakkelijk met de fiets naar Genk komen. Er zijn genoeg veilige fietspaden. Daarnaast heeft Genk als eerste stad in België een fietsplan gemaakt. Aan de hand van dit fietsplan kunt u eenvoudig via fietsroutes op zondagen naar uw favoriete winkels fietsen. Daarnaast zijn er genoeg punten waar u uw fiets veilig kunt stallen.

Social media

Via social media houdt de stad Genk u graag op de hoogte. Op de Facebook-pagina ‘Shoppen in Genk’ geeft de gemeente de shopliefhebbers allerlei leuke tips over verschillende leuke winkels, eetgelegenheden en wandelingen. Ook vindt u hier de koopzondagen en openingsuren terug. Kortom, Doe Es Genk en beleef de stad op zondag!

>