Koopzondag Roeselare

Links van Gent ligt het mooie stadje Roeselare. In Roeselare kunt u niet alleen lekker wandelen, het Kasteel van Rumbeke bekijken en genieten van allerlei horecagelegenheden. U kunt er ook heerlijk shoppen! Zelfs op zondag worden er heuse koopzondagen georganiseerd door de stad. Zo kan iedereen, ook de personen die het druk hebben doordeweeks en op zaterdag, de winkels induiken. Dus zoekt u nog een mooie korte broek, of bent u opzoek naar een cadeau voor uw kind? Beleef dan een koopzondag in Roeselare.

Wilt u tussen het shoppen even bijkomen? Dan zijn er een tal van mogelijkheden in Roeselare. Naast de horecagelegenheden, waar u heerlijk op het terras of onder de heater kunt bijkomen, zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden in Roeselare. Denk bijvoorbeeld aan een museum of bezoek een van de parkjes in Roeselare. Duik bijvoorbeeld eerst twee uurtjes de winkels en boetiekjes in en maak daarna een heerlijke wandeling door de mooie stad. Haal en koffie to go met wat lekkers, zoek een leuk picknickplekje en geniet!

Naar de koopzondag in Roeselare met de wagen

Met de wagen naar een stad gaan kent een groot aantal voordelen, bijvoorbeeld dat u niet op de trein hoeft te wachten. Toch is het belangrijk om van te voren goed na te denken over de beschikbare parkings en de afstanden tot het centrum. Op zondag kunt u in de blauwe zones, aangegeven door middel van een bord, gratis parkeren. Ook aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt en aan de H. Spilleboutdreef kunt u op zondagen gratis parkeren. Betaalde parkings rekenen voor het eerste uur niks, daarna betaalt u ongeveer €1,- per uur. De betaalde parkings hebben een groot voordeel: ze liggen midden in het centrum. Zo kunt u gemakkelijk uitstappen en de winkels induiken.

Met het openbaar vervoer naar Roeselare voor de koopzondag

Ook kunt u gemakkelijk naar Roeselare afreizen met de trein, bus of met de fiets. Met de trein kunt u gemakkelijk vanuit Brugge, Kortrijk en Gent naar Roeselare komen. Het station Roeselare ligt midden in het centrum. Met de bus is Roeselare ook goed bereikbaar. Als u toe bent aan een sportief uitje op u zondag, naast het wandelen in en langs de winkels, kunt u uw fiets pakken naar Roeselare. Er zijn verschillende wegen die naar deze stad toe leiden. Daarnaast is het goed mogelijk om uw fiets in Roeselare veilig te parkeren.

Openingsuren koopzondag Roeselare

Als u lekker op zondag wil gaan shoppen, wilt u natuurlijk niet voor dichte deuren staan. De meeste winkels zullen op de koopzondagen de deuren openen van 10.00 tot 18.00 uur. Wel is het goed om te weten dat elke winkel zelf de tijden mag bedenken op zondag, dus check het voordat u gaat nog even goed bij de winkel zelf! Als u liever wat rustiger wilt shoppen, kunt u het best na 16.00 uur de stad induiken.

Typisch Roeselare

Als u Roeselare noemt, is bier vaak het eerste wat bij iedereen opkomt. Roeselare staat namelijk gelijk aan Rodenbachstad. Rodenbach is een typisch roodbruine biertje gebrouwen in de Leiestreek. Roeselare is erg trots op dit biertje. U kunt het dan ook in verschillende winkels vinden. Ook kunt u als zondags-uitje een bezoekje nemen aan de brouwerij, waar u bijvoorbeeld wat leert over het rijpproces van het heerlijke biertje.

Instaroute in Roeselare

Even een leuke tip: neem de instaroute in Roeselare! Doorheen het hele centrum, op de straten zelf, maar ook in de winkels kunt u grote installaties als Instagrammuren, vloerschilderingen en invullingen vinden. Door gebruik van licht en kleur kunt u enorm leuke kiekjes maken van uzelf en uw kinderen. De stad staat dus vol met instawaardige decors.

>