Koopzondag Antwerpen

De Antwerpse Meir is een van de grootste winkelwandelstraten van België. Het is the place to be om de nieuwste trends aan uw garderobe toe te voegen. Laat de innerlijke shopaholic in u los en geniet van een welverdiend middagje shoppen in winkelstraat de Meir. Elke eerste zondag van de maand organiseert de stad Antwerpen koopzondage: een extra dag waarop de winkels geopend zijn en u zich alsnog kan ontspannen na een drukke werkweek. Op een koopzondag in Antwerpen zijn de meeste winkels geopend tussen 12:00 en 17:00. In december staat er ieder jaar ook een extra koopzondag op de planning zodat u naar hartenlust kerstinkopen kan doen voor familie en vrienden.

 • 7 februari 2021
 • 7 maart 2021
 • 4 april 2021 | Pasen en winkelzondag
 • 2 mei 2021
 • 6 juni 2021
 • 4 juli 2021 | zomersolden
 • 1 augustus 2021
 • 5 september 2021
 • 3 oktober 2021
 • 7 november 2021
 • 5 december 2021

Bron: https://www.visitantwerpen.be/nl/shoppen-en-mode/shopping/winkelzondagen

Winkels open op zondag in Antwerpen

Exclusieve designerwinkels, sneakerparadijzen of blitse juwelierszaken: in Antwerpen vindt u gegarandeerd uw droomoutfit. Liever wat ingetogen? Ook dan is er een hele lijst van winkels die bij uw interesses zullen aansluiten. Behalve kledingwinkels zijn er ook winkels op het gebied van sport, boeken, muziek en cosmetica. Daarnaast opent elke eerste zondag van de maand ook de prachtige Stadsfeestzaal haar deuren. Het charmante winkelcentrum heeft u zowel grote als kleine merken te bieden. Bovendien kan u er, tussen het shoppen door, genieten van een heerlijk hapje en een drankje. Met haar wisselende pop-upshops blijft het luxueuze winkelcentrum interessant. Een andere historische hotspot is zonder twijfel het Paleis op de Meir. Laat u verrassen door de heerlijke aroma’s van The Chocolate Line, doe inspiratie op in interieurzaak Flamant of geef uw ogen de kost in het museale gedeelte van het paleis. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Eetgelegenheden

Niet alleen is de Meir de geschikte plaats om te shoppen, u kan er natuurlijk ook terecht in een van de verfijnde restaurants of cafeetjes die zich vooral in de zijstraten bevinden. Geen geduld en kan je niet wachten om die trendy pantalon binnen te halen? Ga dan even langs Starbucks voor een koffie on the go. Een korte pauze nemen tijdens het shoppen kan ook gewoon op een van de vele bankjes langs de lange winkelstraat.

Bereikbaarheid en parkeren in Antwerpen

Om de drukte te vermijden, bereikt u de Meir makkelijk met het openbaar vervoer. Eenmaal aangekomen in het Centraal Station van Antwerpen, kunt u via De Keyserlei de populaire winkelstraat bezoeken. Ook per tram of metro duik je onmiddellijk het winkelcentrum in. Als u er toch voor kiest om de auto te nemen voor een dagtripje, is er een uitgebreid parkeeraanbod voorzien. De Meir zelf is een autovrije zone waar mensen dus in alle rust de leukste items op de kop kunnen tikken.

De Meir = centrale winkelstraat

De Antwerpse Meir is centraal gelegen, waardoor u een dagje shoppen makkelijk kunt combineren met andere activiteiten. Zo blijft het hele gezin immers tevreden. Een terrasje doen, lekker uit eten of gewoonweg kuieren door de multiculturele stad met straatmuzikanten die bijdragen aan een fantastische sfeer, dát is Antwerpen. Bovendien zijn de Groenplaats, Vogeltjesmarkt en ZOO Antwerpen slechts enkele van de fantastische plekken die zich op wandelafstand van de Meir bevinden. Voor de cultuurliefhebber zijn er ook nog tal van musea’s en andere bezienswaardigheden voorzien.

Social media

Steeds op de hoogte blijven van de leukste winacties, fashion weekends en de laatste nieuwtjes over de solden? Check dan zeker de Facebookpagina van de Meir. Bij eventuele vragen is er ook nog altijd de mogelijkheid om te chatten, mailen of telefoneren. Daarnaast komt u terecht in een sterke community waarbij bezoekers elkaar helpen met hun problemen of lezers gewoonweg laten meegenieten van de meest adembenemende foto’s die genomen zijn tijdens een gezellig dagje in de bruisende winkelstraat.

 

>