Koopzondag Lier

Wellicht bent u al vaker in Antwerpen, Brussel, Mechelen en Leuven geweest om te shoppen. Het is dan ook te begrijpen dat u wat toe bent aan wat anders. De stad Lier bezoeken is dan een leuke optie. Tussen Antwerpen en Leuven ligt Lier, een gezellige shopstad waar u ook op sommige zondagen terecht kan. Een aantal keer peer jaar organiseert de stad Lier koopzondagen. Dit voor iedereen die doordeweeks en op zaterdag niet de stad in kunnen duiken.

In Lier mag u de Grote Markt niet missen, het kloppende hart van de stad. Naast leuke terrasjes en winkels vindt u hier het stadhuis. Een leuk cultureel uitje als u even moet bijkomen van al het wandelen en shoppen. Shoppen kan namelijk een heuse sportactiviteit zijn. Ook kunt u in Lier even tot rust komen bij de vele mooie plekjes aan het water. Lier staat namelijk bekend als ‘de stad aan het water’. In verschillende parkjes met mooie beekjes en riviertjes kunt u tussen het shoppen door even iets lekkers nuttigen en bijkomen van al het gewandel door de winkelstraten. Haal bijvoorbeeld bij een van de bakkers een Liers vlaaike, gemaakt met vier kruidenmengelingen en kandijsiroop.

Vlotjes naar de koopzondag in Lier

Op veel verschillende manieren kunt u de stad Lier bereiken. In Lier kunt u gemakkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer, parkeerplaatsen en mooie wandelpaden in het centrum. Als u met de wagen komt zijn er genoeg gratis parkings. Deze gratis parkings zijn ook nog eens op wandelafstand van de historische centrum van Lier. Op de koopzondagen zijn er meer parkings gratis dan de andere weekdagen. In de volgende parkings kunt u gratis parkeren: parking De Mol, parking Zaat, parking Wallehof, parking Tramweglei, parking Spui, parking Schapekoppenstraat, parking Gasthuisvest en tot slot parking Renaat Veremansplein. Parking Schapekoppenstraat ligt midden in het centrum, dus check vooral of er hier nog plek is voor uw wagen. Voor de andere parkings betaald u minder dan €1 per uur op zondag. Daarnaast is elke parking na 19.00 gratis, helaas zijn dan al de winkels op zondag al dicht.

Naast de wagen kunt u ook met het openbaar vervoer naar Lier komen. Zo heeft u geen verkeer en parking-stress. U kunt gerust de bus of trein uitstappen en de stad Lier induiken! Het treinstation Lier ligt dichtbij het centrum.

Een andere optie is om met de fiets naar Lier te komen. Zo heeft u op een koopzondag, waarbij u allerlei winkels langsgaat, ook nog een extra sportieve activiteit. Lier heeft een mooi fietsplan met goede paden. Ook is het mogelijk om fietsen te huren. Voor het huren van een fiets moet u even langs het station van Lier.

Openingsuren Lier op koopzondagen

De openingsuren van de winkels in Lier verschillen op de koopzondagen. De meeste winkels zijn van 10.00 en 18.00 uur geopend, sommige openen pas rond 13.30 uur. Als u er zeker van wil zijn dat alle winkels geopend zijn, kunt u het best van 13.30 tot 18.00 gaan shoppen. Bent u niet zo van alle drukte? Als u wat rustiger de winkels wilt bezoeken, kunt u het best rond 16.00 uur gaan. Vanaf dit tijdstip zijn de meeste mensen al naar huis.

Wanneer de koopzondagen georganiseerd worden is elk jaar weer verschillend. De meeste koopzondagen zullen rondom de feestdagen plaatsvinden. Deze koopzondagen worden ook wel ‘Kerstkoopzondagen’ genoemd. De stad Lier geeft u dan extra mogelijkheden om leuke cadeaus voor uw familie, vrienden en natuurlijk voor uzelf aan te schaffen.

>