Koopzondag Zwolle

Ben jij een echte shopper? Dan moet je zeker langskomen op de koopzondagen in Zwolle! Er is niets belangrijker in het leven dan even goed ontspannen. Dat kan je doen op de koopzondagen in Zwolle. Kom gezellig langs met je familie, vrienden,… Iedereen is welkom. In deze tekst kom je meer te weten over de stad Zwolle en over de koopzondagen in Zwolle. Lees dus zeker verder!

Kom meer te weten over Zwolle

Zwolle is een Hanzestad die in de buurt ligt van het IJsselmeer. Het is ook wel de hoofdstad van de provincie Overijssel. De stad heeft een historische achtergrond en dus ook een prachtig historisch centrum. Het historisch centrum van Zwolle heeft een hele gezellige sfeer en is zeker de moeite om te bezoeken. De stad staat bekend om zijn natuur en de riviertjes eromheen. Er is ook een haventje om te bezoeken, heel gezellig! Aan het IJsselmeer liggen nog meerdere steden waar je zeker langs moet gaan!

To Do Zwolle?

Shoppen is zeker de trekpleister van Zwolle. Je kan er elk soort winkel vinden, voor jong en oud. Voor kleding, meubelzaken, en nog veel meer. Je moet er dan ook zeker naartoe tijdens de koopzondagen. Lees beslist verder om meer te weten te komen over de koopzondagen in Zwolle.

Naast shoppen zijn er nog meer dingen te ontdekken in Zwolle. De Peperbustoren is het bekendste monument van de stad. Als je deze toren beklimt heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Ook kan je er cultuur opsnuiven in het museum de Fundatie en in het Bakkerijmuseum. Daarnaast is er een groot assortiment aan goede restaurants om lekker te gaan eten. Ook de Sassenpoort, de Thorbeckegracht en de Wijndragerstore moet je zeker bezoeken. Het is ook zeker de moeite om op citytrip te gaan naar Zwolle. De beste combinatie is om dit te doen met koopzondag en een beetje cultuur.

Wat is dat nu eigenlijk die koopzondagen?

Elke zondag kan je terecht in Zwolle om te gaan winkelen. Dat is toch fantastisch! Veel hardwerkende mensen zijn enkel op zondag vrij en willen dan graag zichzelf verwennen door te gaan shoppen. In de meeste steden zijn de winkels op zondag natuurlijk dicht. Maar niet in Zwolle! Elke zondag zijn meerdere winkels open, zij kiezen zelf of ze op zondag opengaan of niet. Enkele winkels die je zeker vindt in Zwolle; Boekenvoordeel, Gamma, Pet’s Place, Kruidvat, MediaMarkt, H&M, Vero Moda, Douglas en nog veel meer.

Waar kan je al die winkels vinden? Het belangrijkste winkelgebied bevindt zich in de binnenstad. De Diezerstraat is de place to be waar je de populairste winkels terug vindt. Als je liever schattige boetiekjes bezoekt in plaats van de grote ketens moet je naar de Luttekestraat, de Melkmarkt en de Sassenstraat. Na al dat shoppen kan je zoals hierboven vermeld staat nog wat cultuur opsnuiven en een gastronomisch bezoek doen, dit kan op de Grote markt van Zwolle.

Conclusie

We concluderen dat het zeker de moeite is om naar de koopzondagen in Zwolle te gaan. Zwolle heeft een groot assortiment aan winkels en het is een heel gezellige stad om te vertoeven. Je kan er een citytrip van maken en verschillende dingen bezoeken maar je kan ook gewoon een zondagje komen winkelen. Zwolle heeft prachtige grachten die het shoppen erg gezellig maken. Elke zondag zijn er winkels open in Zwolle. De winkeliers mogen zelf kiezen of ze op zondag open zijn of niet. Je kan dus best van te voren controleren of jou lievelingswinkels open zijn. Na een ontspannen dagje shoppen kan je heerlijk vertoeven in een restaurant. Er is namelijk een groot aanbod aan gastronomie. Hopelijk zien wij je bij de volgende koopzondag in Zwolle!

>