Koopzondag Gent

Gent mag zich het grootste winkel-wandelgebied van België noemen en dat uit zich natuurlijk in het grote aanbod van winkels waarin u gegarandeerd uw droomoutfit zal vinden. Elke eerste zondag van de maand kunt u in Gent genieten van de ‘koopzondagen’: een extra dag waarop de winkels in de bruisende stad geopend zijn en u dan tóch nog tijd heeft om enkele leuke items op de kop te tikken. Vanaf 11u tot 18u kan u in het centrum de geweldige sfeer opsnuiven. Met het zicht op de feestdagen organiseert de stad Gent in december ook enkele extra koopzondagen.

Winkels open op zondag in Gent

In het centrum van Gent zijn de winkels elke eerste zondag van de maand geopend. Dringend toe aan nieuwe items die uw kledingkast niet alleen stijl, maar ook tal van complimentjes zullen opleveren? Neem dan zeker een kijkje in een van de trendy shops in Gent. Dé populairste winkelbuurt is hier zonder twijfel die van de Korenmarkt, Veldstraat en Langemunt. Niet alleen de grote namen zijn er gevestigd, ook de authentieke boetieks zijn niet te missen. Voor een uitgebreid aanbod van schoenwinkels en juweliers moet u zeker langs de Langemunt passeren. Op zoek naar de gekende en minder bekende kledingketens en parfumerieën? Dan is de Veldstraat voor u de ideale belevenis. De Korenmarkt bevindt zich dan weer pal tussenin deze
twee hotspots. Hier is het volledig gerestaureerde postgebouw met
bijhorende (en ietwat exclusievere) winkels een echte aanrader. Dankzij de komst van vier nieuwe winkels (Sissy-Boy, Le Pain Quotidien, Skins
Cosmetics en Men At Work) is een bezoekje aan De Post een echte meerwaarde tijdens uw verblijf in Gent. Met de shop-op-zondagen verlaat u de stad dus zeker niet met lege handen. Bovendien is elke winkelbuurt in Gent makkelijk te herkennen aan de gekleurde naambordjes onder de straatnaamborden.

Openbaar vervoer = gratis

Ook mooi meegenomen: dankzij PUUR GENT kunt u tijdens de koopzondagen de stad gratis bereiken met bus of tram. Verplaatsingen in en van Gent zijn ook volledig kosteloos tijdens deze speciale dagen. Aangezien de Gentse binnenstad een lage-emissiezone is, is dit concept enorm handig en misschien wel de ultieme oplossing om uw ontspannen zondag toch nog te laten doorgaan. Woont u iets verder weg en is het openbaar vervoer daardoor geen optie? Dan kan u uw auto nog steeds achterlaten op een van de park-and-rides aan de rand van de stad en van daaruit naar het Gentse stadscentrum afzakken met de bus of tram. Gent heeft voor elk probleem de  gepaste oplossing.

Andere activiteiten Gent

Natuurlijk is er tijdens de koopzondagen in Gent voor elk wat wils. Een dagje shoppen in Gent is makkelijk te combineren met andere
ontspanningsactiviteiten. Naast shoppen, kunt u er namelijk ook kuieren doorheen de sfeervolle straatjes of lekker tafelen met het hele gezin. Zo botst u op het einde van de Langemunt op de Vrijdagmarkt: de perfecte eindhalte van uw bezoek aan de stad, waar u kunt genieten van een gezellig terrasje of de dag af kunt sluiten met een welverdiend diner. Daarnaast kunt u uw ogen de kost geven wanneer u voorbij de magnifieke monumenten in het historisch centrum wandelt. Verder is er nog de mogelijkheid om op verkenning te gaan in de buurt rond Sint-Jacobs, bekend voor de boeiende kunstgaleries en interieurwinkels. Voor de liefhebbers is er ook een antiek- en brocantemarkt voorzien op vrijdag, zaterdag en zondag.

Social media

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trendy winkels, voordelige acties, de Gentse markten en nog zo veel meer? Neem dan zeker een kijkje op de Facebookpagina van PUUR GENT. Ook op Instagram is de organisatie actief. De sfeerbeelden zullen u elke keer weer doen verlangen naar een dagje ontspanning in het centrum van Gent.

>