Koopzondag Kortrijk

In Kortrijk heeft u een ruime keuze aan soorten winkels, boetiekjes en u kunt er zelfs een overdekte shoppingscentra vinden! Ook op zondagen zijn de winkels zo nu en dan open. Kortrijk organiseert deze speciale koopdagen zodat u, als u doordeweeks en op zaterdag geen tijd heeft, ook op zondag inkopen kunt doen. Naast de leuke winkeltjes en schattige boetiekjes vindt u er een groot aanbod aan horeca, parken een historische gebouwen. Wilt u dus tussen het shoppen even bijkomen? Neem in de zomer plaats op het terras of het park. Ook kunt u heerlijk langs de rivier de Leie gaan zitten, met bijvoorbeeld een koffie to go en een gebakje. In de winter kunt u lekker tot rust komen terwijl u het historische stadhuis of de Broeltorens bekijkt. In de winkelstraten van Kortrijk kunt u heerlijk flaneren, bijna alle winkelstraten zijn wagenvrij.

De meeste koopzondagen zullen vallen rond december, de feestmaand. Kortrijk wil rond deze feestdagen iedereen extra veel tijd geven om cadeaus te kopen voor familie, vrienden en natuurlijk uzelf. Maar ook in de andere seizoenen zullen er zo nu en dan koopzondagen worden georganiseerd.

Op de koopzondagen zal ook shoppingscentra K in Kortrijk geopend zijn. K is te vinden midden in het centrum. K telt maar liefst 80 winkels. In K kunt u de winkels HEMA, Zara en H&M vinden. Naast de modewinkels kunt u er ook horeca, interieur- en vrijetijdswinkels vinden.

Parkeren tijdens de koopzondagen in Kortrijk

Komt u met de wagen naar Kortrijk om lekker te gaan winkelen op zondag? Dan is het natuurlijk fijn als dit gratis kan. Er zijn twee gratis mogelijkheden in Kortrijk: P&B Wembley en P&R XPO. Vanaf deze parkings gaat er een gratis bus die u naar het station van Kortrijk brengt. Het station van Kortrijk ligt midden in het centrum. Via deze manier vermijdt u een grote wandeling met winkeltasjes naar de wagen. Ook kunt u ervoor kiezen om betaald te parkeren. Er zijn in Kortrijk verschillende parkings waar u uw wagen veilig met een gerust hart achter kunt laten. Het eerste uur dat u uw wagen plaatst is altijd gratis. Alle parkings hanteren na dit eerste uur dezelfde tarieven. Enkel de parking Haven is goedkoper, hier kunt u de ganse dag voor maar €2,50 parkeren. Bent u dus van plan een shopmarathon te houden, dan is het wellicht slim hier uw wagen te parkeren.

Met het openbaar vervoer of fiets naar een koopzondag in Kortrijk

Naast de wagen kunt u natuurlijk ook met het openbaar vervoer of met de fiets naar Kortrijk. Als u met de trein gaat, is het goed om te weten dat Kortrijk in totaal twee stations heeft: Station Kortrijk en Station Bissegem. Station Kortrijk ligt midden in het centrum, op loopafstand van leuke musea, hippe boetiekjes en de Grote Markt. Het is dus verstandig om naar dit station af te reizen. Ook zijn er genoeg bussen die u van punt A naar B brengen. Naast de trein en bus kunt u natuurlijk ook u koopzondag combineren met een sportief fietstochtje. De fiets wordt in Kortrijk steeds belangrijker. Er worden steeds meer fietspaden aangelegd en er zijn verschillende veilige parkings waar u uw fiets kunt parkeren.

Typisch Kortrijk

Elke stad kent wel iets speciaals, zo ook Kortrijk. Gaat u op zondag langs om te shoppen, dan moet u zeker de volgende specialiteiten eens overwegen mee te brengen naar huis. Koop bijvoorbeeld de Kortrijkse bil, kalfsvlees dat wordt gerookt en gepekeld in thee. Of de Kalletaart, die in 1977 is ontwikkeld door Kortrijkse banketbakkers. Het is een taart met boterdeeg, amandelspijs abrikozen en appels. Bezoek snel Kortrijk en ontdek nog meer specialiteiten!

>