Koopzondag Emmen

Wil je graag een dagje gaan shoppen in Emmen, maar heb je geen tijd? Koopzondagen lossen dit probleem voor je op. Op koopzondag zijn de (meeste) winkels gewoon open voor uw winkelplezier tussen 12.00u en 17.00u. Horeca gelegenheden openen al eerder op de dag en ontvangen je met open armen. Door de naderende kerstperiode staan er nog twee koopzondagen op het programma in december. Met het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland is Emmen centrum de ideale plek om heerlijk te vertoeven terwijl je de kerst -en eindejaarsfeer opsnuift tijdens het winkelen.

Winkels open op zondag in Emmen

Met koopzondag sluit je ideaal de week af! Emmen is een open en groene stad die veel te bieden heeft voor shoppers. In het centrum van Emmen zijn er verschillende straten met winkels zoals de Westerstraat, Noorderstraat en de Hoofdstraat. Ook bij het Marktplein zal je toffe boetiekjes en winkeltjes vinden. Ten zuiden van het Marktplein bevindt zich winkelcentrum de Weiert. Hier zijn vooral de bekende ketens gevestigd. Via de passages die tussen de gebouwen lopen, dwaal je bij goed weer rond tussen de moderne architectuur terwijl je van de ene winkel de andere kan binnengaan. Bij slecht weer kan je binnen onderdak vinden. In de deelgemeente Klazienaveen zijn de winkels ook open op koopzondag. Hier kan je in het winkelcentrum naast shoppen ook kan genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten.

Bezienswaardigheden en activiteiten Emmen

Naast winkelen op zondag kan je ook andere activiteiten doen in Emmen. Door de bijzondere, frisse bebouwing en open ruimte is een wandeling door de stad reeds een beleving. Ga gerust eens kijken naar de Grote Kerk of Hunebed D45 dat in het natuurpark Emmerdennen te vinden is. Je kan shoppen ook perfect combineren met een uitstap naar de Wildlands Adventure Zoo. Hier maak je een wereldreis in één dag! Je staat oog in oog met de wilde dieren uit de jungle, de savanne en het poolgebied. In het Rensenpark is er een waaier aan culturele en ontspannende activiteiten voor jong en oud. De speeltuinen, zonneweides en natuur maken van het stadspark een toffe en groene plek. Wil je een echte adrenalinekick? Onthoud dan zeker de escaperooms van Emmen Escapes. Geniet van filmkunst in het Filmhuis of neem een kijkje in het Museum van Hedendaagse Tibetaanse kunst. Bij Aerial 51, Nederlands eerste indoor droneracebaan, kan je droneraces bezichtigen of zelf je vliegkunsten tonen. In Kinepolis Emmen kan je rustig genieten van een film. Wat betreft restaurants en cafeetjes is er in het centrum van Emmen veel keuze. Hierdoor kan je shoppen regelmatig afwisselen met een hapje of een drankje.

Bereikbaarheid en vervoer

Emmen is vanuit Hogeveen via de autosnelweg te bereiken en er is ook verbinding met Groningen, Coevorden en Hardenberg. Met de auto ben je ook in 30 minuten bij de Duitse grens. In de stad kan je op verschillende plaatsen parkeren, maar dit is wel betalend. Prijzen zijn dan meestal €1,80 per uur of €10 voor een dag, maar deze kunnen verschillen afhankelijk van de parkeerplaats. Door het station in het centrum is Emmen prima bereikbaar met de trein. Hier zijn er sanitaire voorzieningen en kan je ook eten en drinken in Domino’s Pizza. In het station kan je een OV-fiets huren tegen een prijs van €3,85 per 24 uur. Het centrum van Emmen is makkelijk te bereiken met de fiets. Er zijn meerdere fietsenrekken in de stad en in de bewaakte fietsenkelder bij het Matisseplein is uw fiets zeker veilig. Hier kan je ook je E-bike opladen. Geen fiets? Bij het fietsuitleenpunt Butterfly Bikes zijn er 10 fietsen beschikbaar die je gratis kan lenen. Je kan je ook efficiënt verplaatsen in Emmen met busdiensten van Qbuzz en Qliner.

>