Koopzondag Hasselt

Zin om eens even lekker te ontspannen tijdens een shopdagje in Hasselt, maar geen tijd? Met de koopzondagen brengt u daar snel verandering in. Elke eerste zondag van de maand zijn de winkels in Hasselt namelijk geopend zodat u alsnog de nieuwste trends kan shoppen. Op de koopzondagen wordt u vanaf 13u tot 18u met open armen ontvangen in de leukste winkels. Met het zicht op de feestdagen, staan er in december nog een aantal extra koopzondagen op de planning. Op deze momenten staat de koude winter in schril contrast met de warme sfeer die in de stad hangt. En laat dát nu net de reden zijn waarom shoppen in Hasselt zo leuk is.

Winkels open op zondag in Hasselt

Wanneer de winkels op zondag open zijn in Hasselt, kan u uw drukke werkweek afsluiten met een gezellig shoppinguitje. Na uw bezoek aan deze modestad zal u in de wolken zijn van de fashion pieces die u tal van jaloerse blikken zullen bezorgen. Volgende winkelstraten moet u alvast goed onthouden: de Koning Albertstraat, Hoogstraat en Demerstraat. Deze populaire hoofdstraten lopen van noord naar zuid over de Grote Markt. Naast de grote namen, zijn er in Hasselt ook heel wat boetiekjes terug te vinden, en dan vooral in de gezellige zijstraten: Havermarkt, Kapelstraat, Aldestraat en Lombaardstraat. Ook de Tweetorenwijk is het bezoeken waard. Deze kent namelijk een echte heropleving. Daarnaast zijn het vooral de bekende ketens die er gevestigd zijn. Zoals u ziet, heeft Hasselt dus tal van winkels in de aanbieding die zowel jong en oud vol bewondering zullen doen opkijken. Nog een pluspunt: de winkelstraten in Hasselt zijn volledig autovrij, wat het shoppen alleen maar aangenamer maakt.

Andere activiteiten Hasselt

Als toeristisch centrum heeft Hasselt natuurlijk ook heel wat andere activiteiten te bieden. Zo valt het shoppen makkelijk te combineren met een museumbezoek, een gezellig etentje of een andere, meer unieke ervaring. Enkele mogelijkheden zijn dan het Jenevermuseum, waar u het complete verhaal achter het product leert kennen, of de Stadsmus, waar u moet zijn voor expo’s, lezingen of andere activiteiten. Ook het Modemuseum in Hasselt is op koopzondagen geopend. Als extraatje kan u dan een aperitiefrondleiding volgen. Daarnaast is er in Hasselt zoveel keuze wat betreft restaurants en cafeetjes, dat het shoppen regelmatig afgewisseld kan worden met een hapje of een drankje. De Grote markt, die in het midden van de winkelstad gesitueerd is, is hier de ideale plek voor.

Parkeren in Hasselt

Natuurlijk valt de praktische kant niet weg te denken. Zo kunt u zich volledig stressvrij naar uw favoriete stad begeven. In Hasselt kunt u in de binnenstad parkeren aan de straat. Rond Groene Boulevard en Bampslaan kunt u met een halve dagticket (= 10 euro) parkeren. Het tarief in de ondergrondse parking Blauwe Boulevard bedraagt 1,5 euro per uur of 10 euro per dag. Buiten de Groene boulevard in de blauwe zone kunt u een dagticket aankopen voor 25 euro. U kunt de auto ook achterlaten aan de rand van de stad, waarna het openbaar vervoer u naar uw bestemming in het centrum brengt. Met dit ruime aanbod van mogelijkheden, kan u de geplande activiteiten zonder enig probleem van start laten gaan.

Social media

Heeft Hasselt u al kunnen bekoren? Na een bezoekje aan de sfeervolle stad bent u onmiddellijk verkocht. Via de Facebookpagina komt u nóg meer te weten over het bruisende Hasselt. Ook op Instagram blijft u op de hoogte van allerlei events. Bovendien vindt u op Hasselt Bruist de laatste updates over specifieke activiteiten met de focus op uiteenlopende thema’s. Deze organisatie is trouwens ook terug te vinden op Instagram.

>