Valkenswaard

Tijdens een koopzondag kunt u ontspannen tijdens het shoppen in de winkels in Valkenswaard. In het centrum van Valkenswaard is het elke laatste zondag van de maand koopzondag zodat u toch tijd heeft om de nieuwste trends te shoppen. Op een koopzondag zijn de openingsuren van winkels in Valkenswaard 12.00 tot 17.00 uur. Niet alleen zijn winkels open op zondag in Valkenswaard, er zijn ook verschillende activiteiten voorzien voor de hele familie. De dag shoppen afsluiten met een lekker etentje zal ook geen enkel probleem zijn.

Winkels open op zondag in Valkenswaard

In de gemeente Valkenswaard mogen winkels open op zondag en feestdagen zodat u gezellig kunt shoppen in diverse winkels. In centrum Valkenswaard zijn er verschillende winkelcentra, die deels overdekt en autovrij zijn, waar bekende winkelketens en unieke kleine winkels elkaar afwisselen. Winkels in Valkenswaard kan u vinden in één van de populaire winkelstraten zoals Eindhovenseweg, Corridor, Handwerkstraat, Leenderweg of De Kerverij. Voor een boodschap bij bijvoorbeeld een supermarkt, drogist of slijterij kan u terecht in een winkelcentrum. Winkelcentra om zeker te onthouden zijn: centrum Valkenswaard, winkelcentrum de belleman, Willibroduslaan en buurtcentrum het Gegraaf. Hier kan u ontspannen en vol bewondering door de winkelstraten wandelen, waar u de beste koopjes zult vinden. Tijdens het shoppen zult u dan ook kunnen genieten van de natuur, cultuur en bezienswaardigheden die de stad u te bieden hebben.

Eten en Drinken

Klaar met shoppen en tijd over? Vermaak u met een hapje en een drankje op één van de vele terrassen en geniet van de Brabantse gastvrijheid. In Valkenswaard is er een grote keuze aan restaurants om na het shoppen lekker te eten.

Het uitgaansgebied van Valkenswaard vindt u vlak bij het gerestaureerde Marktplein en op ‘de Statie’. Een luxe feestcafé, een stijlvolle dansclub en een gezellige kleine bar met intieme karakters bieden u alles om een feestelijke nacht door te brengen. De horecazaken bij Markt en Statie organiseren ook regelmatig grootschalige interessante (muziek) evenementen voor het publiek.

Activiteiten in Valkenswaard

Als toeristisch centrum heeft Valkenswaard natuurlijk ook heel wat andere activiteiten te bieden. Zo valt het shoppen makkelijk te combineren met een museumbezoek, een gezellig etentje of een andere, meer unieke ervaring. Enkele mogelijkheden zijn dan het Nederlands Steendrukmuseum. Hier ziet u prachtige voorbeelden van steendrukkunst van bekende kunstenaars. Kinderboerderij ‘De Kleine Meer’ in Valkenswaard is de plaats waar kinderen alles kunnen ontdekken over het leven op de boerderij en de dieren. Nog meer fun voor de kinderen vind u bij speeltuin geenhoven, waar kinderen hun kunnen vermaken op de glijbanen en schommels en bij warm weer ook op de toestellen in het water!

In Valkenswaard word een ook gedacht aan mensen die niet stil kunnen zitten. Het is een gemeente voor echte levensgenieters! Er zijn verschillende organisaties aanwezig waar u fantastische activiteiten kunt doen met het hele gezin. Zo kan u kanoën of één van de vele wandel of fiets tochten afleggen. Ook zijn er meer extreme activiteiten zoals een wedstrijdje paintball, lasergamen of een spannende survivaltocht.

Al deze toffe activiteiten in Valkenswaard zijn open op zondag! Zo kan u ze perfect combineren met een koopzondag.

Parkeren in Valkenswaard

GRATIS parkeren in Valkenswaard kan op de volgende parkeerterreinen:

  • Carillionplein
  • Carolusdreef
  • Dommelseweg
  • Emmalaan
  • Kerkhofstraat
  • Kloosterplein
  • Valkenierstraat

Routes naar Valkenswaard

Hebt u besloten gebruik te maken van de koopzondag en wilt u graag shoppen in Valkenswaard? U kan de route naar Valkenswaard plannen via volgende link:

Social media

Als u nog meer te weten wilt komen over de gemeente Valkenswaard kan u via onderstaande links contact opnemen en nog meer informatie vinden over de gemeente Valkenswaard:

>