Koopzondag Turnhout

Ook in Turnhout kunt u op bepaalde zondagen gaan shoppen! Dus bent u druk doordeweeks en heeft u op zaterdag ook geen tijd om de winkels in te duiken? Doe eens gek en ga op zondag langs Turnhout. In Turnhout vind u een groot aantal winkels, leuke boetiekjes en de leukste horecagelegenheden. Alle ingrediënten voor een top koopzondag in één! Turnhout ligt dicht bij de Nederlandse grens, schuin-boven Antwerpen. Met zowel de wagen, de trein, bus, maar ook met de fiets is de stad goed bereikbaar. Naast het shoppen kunt u hier ook genieten van allerlei bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof, het Nationaal Museum van de Speelkaart en de Sint-Pieterskerk. Ook kunt u op zondag het shoppen combineren met een cultureel uitje. Duik eerst twee uurtjes de winkels en boetiekjes in en maak daarna een heerlijke wandeling door de mooie stad. Haal en koffie to go met wat lekkers, zoek een leuk picknickplekje in Turnhout en geniet! Sounds like a perfect Sunday!

Waar te parkeren tijdens de koopzondagen in Turnhout

Als u lekker makkelijk met de wagen naar de koopzondag van Turnhout komt kunt u het allerbest de dynamische parkeerbewegwijzeringen volgen. Deze wijzen u naar de gewenste parkeerzone in de binnenstad van Turnhout. Deze bewegwijzering geeft ook nog eens de gratis parkings weer. De parkings waar u gratis kunt parkeren luiden als volgt: parking Stadspark en parking Boomgaardplein. Deze twee gratis parkings zijn op tien minuten wandelafstand van het centrum van Turnhout af. Ook is het mogelijk om vanaf deze parkings de bus te pakken naar het centrum. Een andere mogelijkheid, die enkel op zondag gratis is, is het parkeren in de één van de straten van Turnhout. Als u even snel de winkel in wil duiken zondag, kunt u op speciale plekken midden in het centrum 15 à 30 minuten gratis parkeren.

Naar koopzondag Turnhout met het openbaar vervoer of fiets

Ook kunt u op uw vrije zondag lekker het openbaar vervoer of fiets naar de leuke stad Turnhout pakken. Het station van Turnhout ligt op wandelafstand van de Grote Markt. Om het half uur kunt u de trein naar Brussel, Antwerpen, Mechelen en Lier pakken. Voor Brussel en Antwerpen is er zelfs een rechtstreekse verbinding! Ook is het goed mogelijk om met de bus naar Turnhout te komen. Turnhout ligt super centraal, waardoor u vanuit de omliggende gemeenten en omringende centrumsteden snel en eenvoudig in de stad kunt komen. Er worden zelfs vanuit Antwerpen snelbussen ingezet. Naast de trein en bus kunt u natuurlijk ook lekker sportief de fiets pakken. Turnhout heeft een aantal veilige wegen en parkeerplekken voor alle fietsers die in de stad komen shoppen of wandelen. Heeft u geen fiets in de schuur staan? Ga dan lekker met de trein of bus en huur een fiets bij het station. Blue-Bike, een van de fietsverhuurders in Turnhout, heeft daarnaast een leuke actie voor de koopzondagen: elke tweede rit krijgt u gratis. De laatste mogelijkheid, als u niet te veel tassen wilt meedragen op de fiets, is het huren van een Vespa. Een leuke alternatieve manier om wat minder te wandelen!

Openingsuren koopzondag Turnhout

De meeste winkels waar u op zondag terecht kan in Turnhout, zullen de duren open van 10.00 tot 18.00 uur. Als u wat rustiger wilt shoppen op zondag, kunt u het best na 16.00 uur de winkels induiken.

Typisch Turnhout

Wat al eerder is benoemd, kunt u als uitje op zondag altijd langs het Nationaal Museum van de Speelkaart. Turnhout is namelijk de speelkaartenstad bij uitstek. U kunt in deze stad in allerlei winkeltjes, maar vooral in het winkeltje ’t Steentje, allerlei speciale stock kaarten vinden. Ook in het museum zelf kunt u allerlei bijzondere kaartspellen vinden.

>