Koopzondag Brugge

Brugge is één van de meest veelzijdige Vlaamse steden. De stad heeft enerzijds namelijk tal van historische bezienswaardigheden en anderzijds erg veel gezellige winkels. Deze combinatie maakt van Brugge dé uitstekende locatie voor een idyllische koopzondag met het hele gezin.

Winkels open op zondag Brugge

Zeg nu zelf, wat is er fijner dan een dagje shoppen in Brugge? Om jouw een heerlijke namiddag winkelplezier te bezorgen, openen heel wat winkels hun deuren elke eerste zondag van de maand, met uitzondering van feestdagen.

Brugge heeft een handvol sfeervolle winkelstraten met elk een eigen karakter. In deze winkelstraten vind je zowel lokale Brugse handelaars als grote winkelketens die maar al te graag hun deuren openen voor jou tijdens één van de koopzondagen.

B-park Brugge winkels open op zondag

B-park is hét shoppingcenter van Brugge en omstreken. Het shoppingcenter is maar liefst 42.000m² groot en biedt hierdoor ruimte aan tal van winkels, van vrijetijdwinkels tot hypermarketen en zelfs gespecialiseerde boetiekjes.

Omdat de eindejaarsperiode vaak erg hectisch is, zijn de winkels van B-park in december ook open op zondag!  Zo kan je er terecht voor een eindejaarsgeschenk of een outfit voor tijdens de feestdagen.

Een lijst met deelnemende winkels en hun openingsuren vind je hieronder:

DreamLand: 10u – 17u
Decathlon: 10u – 18u
Leen Bakker: gesloten
Carrefour Hypermarkt: 08u30 – 20u30
Lunch Garden: 08:30 – 21u30
Orchestra Prémaman: 10u – 18u
Sleepworld: 10u – 18u
SportsDirect: 11u – 18u
Eggo: gesloten
Maisons du Monde: 10u – 17u
Krëfel: 10u – 18u
Krëfel Keukens: 10u – 18u

Koopzondagen Brugge openingsuren

De Brugse koopzondagen vinden elke eerste zondag van de maand plaats. Tijdens zo’n koopzondag openen tal van winkels in de Brugse binnenstad hun deuren van 10h tot 18h. Let op, indien de eerste zondag van de maand een feestdag is, vindt er geen koopzondag plaats.

Koopzondag Brugge corona

Om niet voor een gesloten winkeldeur te staan, raden wij aan om zeker de laatste coronamaatregelen te raadplegen op de officiële website van de Belgische overheid.

Koopzondag Brugge gratis bus

Om het shoppen nog aangenamer te maken, voorziet de stad Brugge een gratis shuttlebus om de verschillende winkelstraten met elkaar te verbinden, de shoppingshuttle. De winkelstraten liggen namelijk een eindje uit elkaar en wandelen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

De shoppingshuttle rijdt iedere zaterdag en elke koopzondag, wat elke eerste zondag van de maand is, tussen de verschillende haltes in de binnenstad. De bus rijdt onophoudelijk in een lus van ’t Zand via de Markt naar het Biskajersplein.

De shoppingshuttle heeft 2 routes, route 1 en route 2. Route 1 wordt bedient op zaterdag en op koopzondagen tussen 10 en 13 uur en stopt aan de volgende haltes: Biskajersplein, Biekorf, Zilverpand, ’t Zand, Steenstraat en Markt. Route 2 wordt bedient op zaterdag en op koopzondagen tussen 13 en 18 uur en stopt aan de volgende haltes: Biskajersplein, Biekorf, Zilverpand, ’t Zand, Sint-Salvator en Markt.

De shoppingshuttle is volledig gratis en de wachttijd bedraagt tijdens de piekuren nooit meer dan 5 minuten. Daarnaast staat comfort centraal. De shuttlebus heeft daarom uitsluitend zitplaatsen, een automatische schuifdeur en zelfs een automatische rolstoellift. Ook is er plaats voor kinderwagens of extra bagage, zoals winkeltassen.

Brugge bezienswaardigheden na jouw koopzondag

Heb je na het shoppen nog zin in een fijne afsluiter? Geen nood, Brugge telt tal van bezienswaardigheden, lekkere bars en restaurantjes om jouw koopzondag gezellig af te sluiten.

>